Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2023 15:56 - Ставката
Автор: levitankremlin Категория: Забавление   
Прочетен: 3197 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Доклад на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специалната военна операция на територията на Украйна (25.01.2023 г.)  
  В купянското направление  щурмоватаСъщо така, в районите на населените места Олшана, Берестовое, Харковска област и Новоселовское LPRпотиснати действията на седем диверсионно-разузнавателни групи от Въоръжените сили на Украйна . През деня  повече от в това направление са били 90 украински военнослужещи, три бронетранспортьора, един автомобил и две самоходни гаубици, произведени от германската Panzerhaubitze 2000.

  В Красно-Лиманското  направление удари на армейската авиация, артилерийски огън на групировката войски „Център“ поразиха струпвания на жива сила и техника на 95-та десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна и 125-а бригада за териториална отбрана в районите на с. Селища Стелмаховка на Луганската народна република, Серебрянка и Ямполовка ДНР. Унищожени отгоре 20 украински военнослужещи, две бойни бронирани машини и четири самоходни гаубици: Panzerhaubitze 2000, произведени в Германия, Krab, произведени в Полша, както и Msta-S и Gvozdika.

  В посока Донецк частите на групата войски „Юг“ продължиха успешните настъпателни действия и нанесоха огневи поражения на противника в районите на населените места Зализнянское, Дубово-Василевка, Северск и Победа на Донецката народна република. Също така в районите на селищата Разлив и Константиновка на ДНР  украински военнослужещи, един бронетранспортьор, два пикапа и една гаубица Мста-Б.   склада за боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна. Общите загуби на противника на ден в това направление възлизат на60 убити и ранени украински военнослужещи, един бронетранспортьор, два пикапа и една гаубица Мста-Б.

  В запорожското направление  по време на настъпателни действия частите на групировката войски "Восток" заеха по-изгодни рубежи и  позиции.През деня бяха унищожени  над 60 украински военнослужещи, три танка, две бойни бронирани машини, една кола и една гаубица Д-20 .

  В Херсонско направление,  близо до село Днепряни, Херсонска област, с артилерийски огън е потушен опит на противника да премине за десант на диверсионно-разузнавателни групилевия с артилерийски огън. Също така в района на село Николаевка, Херсонска област, вражеските резерви на десния бряг на Днепър бяха поразени от въздушни удари и артилерийски огън на руските войски до ротната тактическа група. Унищожени са до 30  украински военнослужещи, три катера и две бойни машини на пехотата.

  Оперативно-​тактическа авиация, ракетни войски и артилерия групировки от войски (сили) на въоръжените сили на Руската федерация, 79 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна бяха разбити на огневи позиции, жива сила и военна техника в 124 района за един ден.

  Боен самолет на руските въздушно-космически сили в района на град Славянск, Донецка народна република, е свалил самолет Су-27 на украинските ВВС .
  Руски  системи   свалиха хеликоптер Ми-8 на украинските ВВС близо до село Новодаровка, Запорожка област. Също така през деня  четири украински безпилотни летателни апарата бяха унищожени  ракетни установки HIMARS .в районите на селищата Спорен, Берестовое, Благовещенка, Кириловка на ДНР. Освен това  четирима са прехванати  в районите на селата Пологи и Тарасовка в Запорожка област.

image



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: levitankremlin
Категория: Забавление
Прочетен: 73633
Постинги: 39
Коментари: 51
Гласове: 69
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930